|

سولانا (SOL)

سولانا
[shortcoin-irt symbol="SOL_IRT"]

 ارز دیجیتال سولانا (Solana) یک بلاک چین رمز ارزی پشتیبانی کننده از قراردادهای هوشمند و برنامه های غیر متمرکز می باشد که از طریق اثبات سهام با کمترین موانع ورودی به دنبال به حداکثر رساندن بازدهی و کارایی شبکه خود می باشد. این شبکه بدون کاهش امنیت و تمرکز زدایی، به دنبال افزایش مقیاس پذیری می باشد و قصد دارد با پشتیبانی از نرم افزارهای بلاک چینی با سرعت بالا، در سطح بین المللی اقدام کند.

شبکه بلاکچین ارز دیجیتال سولانا که در اواخر سال 2017 میلادی راه اندازی شد، یک شبکه غیر متمرکز و تحت فعالیت وب است که توسط تعدادی از کارمندان سابق شرکت هایی نظیر : کوالکام ، اینتل و دراپ باکس ، توسعه یافته است. یکی از اهداف شکل گیری سولانا رفع ایراد مقیاس پذیری در نسخه های اول و دوم بلاکچین بیت کوین و ارز دیجیتال اتریوم بود. در راستای این هدف، شبکه سولانا اقدام به عرضه ارز دیجیتال اختصاصی خود با نماد sol در بازار رمز ارزها نمود.

در این مقاله قصد داریم در مورد مسائل مهم مرتبط با ارز دیجیتال sol و همچنین نحوه خرید sol از صرافی های پشتیبانی کننده آن صحبت نماییم. اما قبل از همه این ها، در ابتدا لازم است تا گریزی به الگوریتم ها و تکنولوژی های پیشرفته این شبکه بلاکچینی بزنیم و در مورد پروژه های مهم آن بحث نماییم.

بیشتر بخوانید درباره ی: سایت صرافی بیت یونیکس

اثبات تاریخچه (proof of history)

یکی از ابزارهای مهمی که شبکه بلاکچینی رمز ارز sol را در حل مشکل مقیاس پذیری که تا پیش از این مطرح بوده، همراهی می کند، ساعت زمانی اثبات تاریخچه یا به اختصار POH است که از آن به عنوان هسته مرکزی ارز دیجیتال solana نیز یاد می شود. تکنولوژی ای که تا قبل از این، برای حل مسائل مرتبط با زمان در شبکه های غیر متمرکز دیگری نیز به کار برده شده بود.

فرایند اجماع در شبکه بلاکچین سولانا و به دنبال آن عرضه ارز دیجیتال سولانا، با حل تابعی تحت عنوان تابع تاخیر قابل تایید (VDH) توسط اعتبارسنج ها، همراه است. حل این توابع پیچیده توسط این اعتبار سنج ها با پیروی از الگوریتم اثبات تاریخچه با سرعت و امنیت بسیار بالایی صورت می گیرد.

الگوریتم اجماع تحمل خطای بیزانس تاور (TBFT)

یکی از مشکلاتی که در روند به اجماع رسیدن گره های موجود در انواع بلاکچین های رمز ارزی، همواره مشاهده شده است، تاخیر در به اجماع رسیدن این گره ها در نتیجه معیوب بودن تکنولوژی های شبکه است. با این وجود شبکه ارز دیجیتال سولانا با بهره گیری از الگوریتم تحمل خطای بیزانس، توانسته به خوبی از پس حل این مشکل بر بیاید.

بر طبق این الگو، گره های رهبر و پیرو در طول مسیر اجماع، با دریافت امضاهای کلید عمومی و اعتبار سنجی صحت و درستی آن ها، مطابقت پیام ها و داده های حاصل شده را به اثبات می رسانند. به این ترتیب با شناسایی گره های همتا، اعتماد در اجماع بین گره ها محقق می شود.

ارز دیجیتال sol

توربین در شبکه و ارز دیجیتال سولانا

ساز و کار توربین با تقسیم وظایف و با بالا بردن سطح همکاری ها میان اعتبار سنج ها، باعث افزایش سرعت انتقال داده ها توسط گره ها شده و همچنین درصد خطای گره های شبکه را نیز تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

به این ترتیب و با وجود توربین در شبکه، دیگر نیازی نیست که هر گره در شبکه بلاکچین به تنهایی هزاران داده را ارسال نماید چون این عمل، همان گونه که در نسل قبلی بلاکچین ها نیز شاهد آن بودیم، باعث کندی سرعت ارسال داده ها در شبکه می شود.

گلف استریم در بلاکچین ارز دیجیتال SOL

در حال حاضر، شبکه بلاکچین سولانا با دارا بودن حدود 1127 اعتبار سنج، موفق به انجام بیش از 2500 تراکنش در ثانیه شده است. این در حالی است که تا پیش از این شاهد انجام 7 تراکنش در ثانیه توسط بلاکچین بیت کوین و 15 تراکنش در ثانیه در نسل نخست از بلاکچین اتریوم بودیم.

شبکه ارز دیجیتال سولانا، این پیشرفت و موفقیت را مدیون استفاده از الگوریتم گلف استریم است. نحوه کار این الگوریتم به این شکل است که قبل از این که تایید یک تراکنش در شبکه به پایان برسد، ماموریت تایید تراکنش های بعدی به اعتبار سنج های دیگر سپرده می شود. با این کار ضمن تقسیم وظایف بین اعتبار سنج ها، سرعت تایید تراکنش ها در طول شبکه سولانا نیز افزایش می یابد.

سی لول (SEALEVEL)

پردازش تراکنش ها که تا پیش از این، به صورت تک محوری در نسل قبلی بلاکچین ها انجام می گرفت، در نسل سوم از بلاکچین ها با استفاده از الگوریتم سی لول و به صورت موازی انجام می شود. به این صورت که با شناسایی تراکنش های غیر مرتبط با هم در طول شبکه، تمامی این تراکنش ها به صورت موازی بررسی می شوند.

ارز دیجیتال SOL و عرضه اولیه آن

عرضه اولیه ارز دیجیتال سولانا، در بین سال های 2018 تا 2020 و به صورت چند مرحله ای صورت گرفت. در ابتدا حدود 16 درصد از حجم کل عرضه در مرحله اول با قیمت حدودی 4 سنت به صورت SEAD SAL به بازار عرضه شد و سپس در ادامه کار، روند عرضه اولیه با حجم کم اما قیمت بالا نسبت به عرضه اولیه قبلی و در قالب هایی نظیر validator sal و founding sal صورت گرفت.

همچنین شبکه ارز دیجیتال سولانا با سوزاندن توکن هایی که به عنوان کارمزد پرداخت شده بودند، نقش مهمی را در ارتقای شبکه پرداخت بلاکچینی خود ایفا نمود. از جمله مزایای مهم این اقدام، جلوگیری از تورم زایی توکن های سولانا بود که سبب بالا بردن انگیزه مشارکت افراد در خرید این رمز ارز الکترونیکی شد.

 
 

 

 

نحوه خرید ارز دیجیتال سولانا

کاربران ارز دیجیتالی که قصد خرید sol را دارند، می توانند در گام اول با انتخاب یک کیف پول الکترونیکی مناسب و با مراجعه به یک صرافی معتبر رمز ارزی، با ایجاد یک حساب کاربری شخصی اقدام به خرید این ارز دیجیتال نمایند. از جمله گزینه های مناسب برای کیف پول ارز دیجیتال جهت ذخیره سازی توکن sol، می توان به کیف پول نرم افزاری تراست والت و همچنین کیف پول های سخت افزاری ترزور و لجر نانو ایکس اشاره نمود.

شما می توانید با مراجعه به صرافی MEXC، که تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال، از جمله ارز دیجیتال سولانا را نیز پشتیبانی می کند، اقدام به ایجاد حساب کاربری نموده و پس از آن به خرید ارز دیجیتال sol مبادرت نمایید.

قیمت ارز دیجیتال سولانا و آینده آن

قیمت ارز دیجیتال سولانا در این لحظه و در زمان نگارش این مقاله، حدود 196 دلار است که رشد قابل توجه قیمتی را نیز در ماه های اخیر تجربه کرده است. همچنین از 488 میلیون واحدی که قرار است در کل عرضه شود، در حدود 300 میلیون توکن آن با استفاده از الگوریتم اثبات سهام برنامه ریزی شده، به بازار تزریق شده است.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

موفقیت آمیز بود!

تبریک، با موفقیت انجام شد، از همراهی شما سپاسگذاریم.❤️