لوگو ارز وان اینچ
1INCH
-9.76
لوگو ارز پنکیک سواپ
CAKE
-19.45
لوگو کاوا سواپ
KAVA
-21.39
لوگو سوشی سواپ
SUSHI
15.99%
ارز دیجیتال OGN
OGN
-15.70
ارز دیجیتال مینا
MINA
-13.99
لوگو تتر
USDT
-0.07
probit-global-logo
PROB
-9.05
لوگو ارز آولانچ
AVAX
-1.98
لوگو ارز دیجیتال آیوتا
IOTA
-19.27

ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر (Internet Computer)

برای نمایش چارت، اینجا کلیک کنید
درصد تغییرات
24h
7d
14d
30d
1y
-4.04%
-13.99%
3.98%
55.84%
98.93%

ارز icp چیست؟

ارز icp که در مارس سال 2021 میلادی راه اندازی و معرفی شد، یک توکن دیجیتالی است که توسط بنیاد dfinity ایجاد شد و شرکت هایی نظیر poly chain و andreesen horowitz به عنوان پشتیبانی کننده امور مالی و اقتصادی آن شناخته شدند.

هدف ارز دیجیتال دفینیتی گسترش اینترنت عمومی است و نیز می‌توان از آن به منزلۀ بستری برای محاسبه جهان استفاده کرد، به گونه‌ای که امروزه اینترنت شبکه‌ای است که همه افراد را به یکدیگر متصل می‌کند، اما اشکال کار اینجاست که در حال حاضر در تمامی سیستم‌ها و خدمات از زیرساخت‌های خصوصی استفاده می‌شود.

در سال 2018 ، بیش از 50،000 شرکت کننده ثبت کننده، نشانه های ابزار ICP را در airdrop دریافت کردند. در 18 دسامبر سال 2020، ارز دیجیتال دفینیتی شبکه آلفای رایانه اینترنتی را راه اندازی کرد. در گام آخر به سوی تمرکززدایی، در 10 مه 2021، DFINITY، ارز دیجیتال ICP را در دامنه عمومی راه‌اندازی کرد.این نقطه عطف به این معنی است که اینترنت اکنون به عنوان یک رایانه جهانی غیرمتمرکز عمل می کند که با انتشار همه کدهای منبع اینترنت در دامنه عمومی؛ همچنین توکن ابزار ICP به ده‌ها هزار نفر از اعضای جامعه برای اداره ICP شناخته شده است.

ارز icp

از آن جا که اکثر اپلیکیشن ها و وب سایت ها در فضای اینترنتی، به صورت خصوصی و تحت نظارت اشخاص حقیقی اداره می شوند، این رمز ارز دیجیتالی ایده جالبی را مبنی بر باز طراحی اپلیکیشن ها و وب سایت ها در فضای غیر متمرکز شبکه بلاکچینی ارائه داده است که این ایده با استقبال عده زیادی از فعالان بازار نیز روبه رو شد. به گونه ای که رفته رفته شاهد ایجاد و توسعه تعداد بیشتری از برنامه های دیفای هستیم که در حوزه پرداخت فعال بوده و به صورت غیرمتمرکز کار می کنند.

بنابراین غیرمنتظره نیست اگر بگوییم که به زودی مردم از وب سایت های خصوصی فضای اینترنت دل کنده و سیستم ها و خدمات اینترنتی را به فضای شبکه بلاکچین انتقال می دهند. بدین طریق و با استفاده از قراردادهای هوشمند، ارز ICP به نخستین میزبان غیرمتمرکز وب سایت ها، خدمات اینترنتی و سیستم های مالی تبدیل می گردد.

 

بیشتر بخوانید: صرافی lbank برای ایرانیان

این که توسعه دهندگان و برنامه نویسان وب سایت ها بتوانند در فضای ابری غیرمتمرکز بلاکچین، اقدام به اجرای کدهای دستوری برنامه های نرم افزاری نمایند، قابلیتی است که با وجود ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر به دست می آید. به همین دلیل ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر که با نام بنیاد تاسیس کننده خود یعنی ارز دیجیتال دفینیتی نیز شناخته می شود، با هدف گسترش فضای غیرمتمرکز اینترنت شکل گرفته و توسعه یافته است.

پروژه اینترنت کامپیوتر احتمالا در آینده ای نزدیک روند حاکمیت سنتی بر اینترنت را خاتمه داده و نقش نظارتی کاربران را افزایش خواهد داد. همچنین این ارز دیجیتال به عنوان سومین نوآوری بزرگ بلاکچینی، توانسته با توسعه زیرساخت های خود، به پردازش و ذخیره سازی داده ها حتی بهتر از فضای متمرکز و محلی اینترنت، دست یابد و همین ویژگی ها باعث شده تا ارز دیجیتال ICP را نه به عنوان یک ارز دیجیتال معمولی که به عنوان یک توسعه دهنده وب سایت و برنامه های غیرمتمرکز در فضای شبکه بلاکچین، بشناسیم.

بیشتر بخوانید درباره ی: ارز دیجیتال یونی سواپ

Chain key؛ فناوری زیر ساختی ارز icp

وجود فناوری زیرساختی chain key در ساختار ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر، به عنوان یکی از ویژگی های مهم این پروژه رمز ارزی عنوان شده است که علاوه بر سیستم عصبی شبکه (NNS) و یک مکانیسم اجماع جدید، توانسته ده ها فناوری دیگر نظیر شناسه های اینترنتی و کلیدهای توزیع نشده غیرتعاملی (NI-DKG) را نیز در بر بگیرد.

علاوه بر این، فناوری Chain key سبب شده که ارز icp، به طور اختصاصی یک کلید عمومی منفرد داشته باشد که وجود این قابلیت نیز به کاربران این اجازه را می دهد تا حتی با استفاده از ساعت های هوشمند خود نیز بتوانند کار تایید اعتبار تراکنش ها را با استفاده از ارز icp انجام دهند.

ویژگی های ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر

با تفکیک قراردادهای هوشمند الکترونیکی در شبکه اینترنت کامپیوتر به واحدهای جداگانه ای به اسم canisters، این واحدها خود می توانند به عنوان برنامه های کاربردی جداگانه عمل نمایند. از طرفی دیگر وجود یک زبان برنامه نویسی جدید به نام Motoko در شبکه ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر باعث شده که این شبکه قابلیت این را داشته باشد تا از زبان های دیگری نظیر c و rust نیز پشتیبانی نماید.

همانند نسخه دوم ارز دیجیتال اتریوم، ارز دیجیتال ICP نیز برای عرضه توکن های جدید خود به یک الگوریتم اثبات سهام 4 لایه ای متکی است. این لایه ها به ترتیب شامل هویت، راهنمای تصادفی، بلاکچین اختصاصی و دفتر اسنادی برای ثبت و ذخیره بلاک ها می باشند.

بیشتر بخوانید: صرافی okex برای ایرانیان تحریم است؟

کاربردهای ارز icp

ICP در شبکه، کاربردهای گسترده ای دارد که در این قسمت از مقاله به بررسی 3 کاربرد مهم از آن می پردازیم :

کاربران می توانند از طریق استیکینگ یا سهام گذاری در شبکه ارز دیجیتال دفینیتی علاوه بر مشارکت در حاکمیت شبکه، اقدام به کسب پاداش نیز نمایند. علاوه بر این کاربران با قفل کردن دارایی های خود برای مدت مشخصی در کیف پول ها یا صرافی های ارز دیجیتال، می توانند در فرایند رای گیری (voting) و رسیدن به اجماع در شبکه نیز، نقش داشته باشند.

از طرفی دیگر، توکن شبکه ارز icp می تواند به عنوان انرژی در چرخه های محاسباتی یا در اصطلاح سیکل های محاسباتی، مورد استفاده قرار گیرد. کاربران شبکه ارز icp به کمک این قابلیت می توانند چرخه های جدیدی را ایجاد نمایند.

بیشتر بخوانید: کیف پول تراست ولت چیست؟

مزایا و معایب ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر

با ایجاد و توسعه شبکه و ارز icp  توانسته که از پشتیبانی مالی و اقتصادی صندوق های سرمایه گذاری مهمی نظیر poly chain بهره ببرد. همین پشتیبانی ها باعث ارتقا و توسعه قابلیت ها و توانایی های نرم افزاری اینترنت کامپیوتر شده است تا جایی که شرکت های فناوری بزرگی نظیر آمازون و گوگل نسبت به افزایش تقاضا برای خدمات ارز دیجیتال icp و توانمندی های بی نظیرش، ابراز نگرانی نموده اند.

در کنار همه این مزیت ها، اجرای این پروژه با معایب و کاستی های زیادی نیز همراه بوده است. اینکه تاکنون از ارز دیجیتال ICP آن طور که باید استقبال نشده و یا صرافی های کمتری این ارز دیجیتال را در لیست معاملاتی خود قرار داده اند، نشان دهنده این است که این پلتفرم غیر متمرکزسازی اینترنت، هنوز کار زیادی در مسیر توسعه و بهبود زیر ساخت های خود در پیش رو دارد.

ارز دیجیتال دفینیتی چیست؟

خرید و قیمت ارز icp

از جمله معدود صرافی هایی که از این ارز نوظهور تاکنون پشتیبانی نموده اند، می توان به صرافی هایی نظیر صرافی kcex ، صرافی کوینکس و صرافی توبیت اشاره نمود. از این رو کاربرانی که قصد خرید ارز دیجیتال icp را دارند، می توانند با انتخاب کیف پولی مناسب و ایجاد یک حساب کاربری در صرافی های گفته شده، اقدام به سرمایه گذاری بر روی این ارز دیجیتال نمایند.

بیشتر بخوانید درباره ی: کیف پول coin 98

در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله (2 آبان 1403)، قیمت هر توکن از ارز icp در حدود 8 دلار مبادله می شود. همچنین این ارز با ارزش بازاری حدود 1.688 میلیارد دلاری خود، رتبه 39 بازار رمزارزها را به خود اختصاص داده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
لطفا توجه کنید!

لطفا توجه داشته باشید سایت "رمز ارز یار" مسئولیتی در قبال این اطلاعات ندارد، لذا قبل از هرگونه اقدامی موارد مربوط را به دقت بررسی کنید.

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

موفقیت آمیز بود!

تبریک، با موفقیت انجام شد، از همراهی شما سپاسگذاریم.❤️