ارز دیجیتال Near
اگر از فعالین حوزه ارزهای دیجیتال باشید، حتماً شما نیز نام ارز دیجیتال Near و پلتفرم آن را شنیدهاید. از زمان ظهور فناوری بلاکچین، انواع مختلفی از امکانات و خدمات مرتبط به ارزهای دیجیتال و انواع قراردادهای هوشمند را ایجاد کرده است. با ایجاد بلاک چینهای مختلف که وظیفه پشتیبانی از قراردادهای هوشمند را دارد گسترش پیدا میکند. از مشهورترین بلاک چینهای موجود میتوان به اتریوم، ایاس و پولکادات اشاره کرد.
با این وجود هرکدام از این بلاک چینها آسیبپذیری خاص خود را دارند؛ مثلاً امکان هک شدن، سرعت پایین، قیمت بالا و … را میتوان بیان کرد. Near protocol یک پروتکل متنباز است که در حقیقت پلتفرمی برای قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز میباشد.
در این مقاله میخواهیم در زمینه پروتکل Near و تاریخچه آن و فناوریهای مختلف مرتبط با آن اشاره کنیم. چنانچه مایلید درباره این بلاکچین بیشتر بدانید، با ما همراه شوید.
Near در حقیقت یک پروتکل اثبات سهام است که هدف از ارائه آن قراردادهای هوشمند و شتابدهی به توسعه نرمافزارهای غیرمتمرکز میباشد. این پروتکل به عنوان یک رقیب برای اتریوم و پولکادات شناخته میشود و توکن Near بر روی آن ساخته شده است.
اما ارز دیجیتال Near با چه هدفی ساخته شده است؟ شما میتوانید از ارز نیر برای پرداختن هزینه تراکنشها و ذخیرهسازی روی این پلتفرم استفاده کنید. همچنین از این توکنها برای سرمایهگذاری در سهام گذاری نیز استفاده میشود.
پروتکل Near یک پلتفرم توسعه محور و کاربرپسند است. از ویژگیهای این پلتفرم میتوان به داشتن نامهای قابلخواندن به جای آدرسهای عجیب و غریب رمزنگاریشده و ویژگی تعامل با برنامهها و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز اشاره کرد. در حقیقت استفاده از این قرارداد هوشمند نیاز به کیف پول نیز ندارد. پروژههای مختلفی بر روی بستر این پلتفرم اجرایی شده که انواع اپلیکیشنها و فعالیتهای توسعه محور را در برمیگیرد. این پلتفرم دارای توکن های NFT و پروتکل Flux نیز هست.
شیوه کار پروتکل Near
ارز دیجیتال Near مانند اتریوم، کاردانو و ترون یک بلاکچین لایه اول است. این پروتکل امکان قرار دادن اپلیکیشنهای دیگر را نیز دارد. از جمله فناوریهای Near برای افزایش توان عملیاتی شبکه نایت شید است. این فناوری با تبدیل اعتبارسنجها به یک سری مجموعه مختلف، تراکنشها را به صورت زنجیره وار و موازی در زنجیره شارد شده پردازش میکند تا به این ترتیب ظرفیت این بلاکچین ارتقا پیدا کند.
تفاوت این بلاکچین با سایر پروتکلهای بلاکچین سیستم شاردینگ متفاوت آن است و تفاوت آن این است که در هر شارد آن بخشی از بلاک چین بعدی پدید آمده که به عنوان چانک شناخته میشود. این چانکها بر روی پروتکل پردازش میشوند و به صورت تغییرناپذیر بر روی صفحه این بلاکچین ذخیره میشود تا تراکنشهای آن نهایی شوند.
همچنین یک مدل حساب کاربری مبتنی بر این قرارداد وجود دارد که به توسعهدهندگان آن امکان میدهد که نرمافزارهای پیشرفتهای را بسازند. نرمافزارهای ساخته شده بر این پروتکل امکان امضا کردن و اجرای توافقات مختلف را بدون حضور فیزیکی کاربران فراهم میکند.
کاربردهای شبکه Near
اگر بخواهیم درباره کاربردهای شبکه نیر با شما صحبت کنیم میتوانیم به این موارد اشاره کنیم:
- دارندگان ارز Near میتوانند با شرکت در رأیگیریها در مورد تصمیمات و ارائه کردن یک سری پیشنهادات، به پلتفرم ادارهکننده شبکه کمک کنند.
- از این ارز میتوان برای پرداختن کارمزدهای شبکه استفاده کرد.
- شرکت در فرایند تائید تراکنش، ساخت بلاکچین جدید و کمک به امنیت شبکه به کمک اعتبارسنجها
- مدیریت یکپارچه Dapp ها در یک محیط بلاکچینی امن و ایدئال
مهمترین ویژگیهای ارز Near
پروتکل Near برای اینکه بتواند با بقیه رقبای خودش رقابت کند، از قابلیتهای خاصی استفاده میکند ما در اینجا درباره این ویژگیها توضیحاتی را ارائه میکنیم.
Aurora
یکی از راهکارهای لایه 2 در این بلاکچین، Aurora است. توسعهدهندگان بلاکچین با کمک Aurora میتوانند انواع برنامههای غیرمتمرکز را سازگار با EVM با هزینه تراکنش کمتر بر بستر این شبکه ایجاد کند. این شبکه دارای دو قسمت است
- Aurora Engine: یک ماشین مجازی اتریوم روی بلاکچین Near است. این ویژگی در حقیقت یک کمک و پشتیبان برای کدنویسان است.
- Aurora Bridge: این بخش از شبکه امکان انتقال دادن توکن ها را بدون اینکه نیاز به مجوز باشد ایجاد میکند و بنابراین افراد میتوانند از این فناوری برای انتقال دادن و ارتباط قراردادهای هوشمند بهره ببرد.
Rainbow Bridge
Rainbow Bridge از ویژگیهای جذاب پروتکل نیر است که آن را خاصتر میکند. در حقیقت Rainbow Bridge یک پل بلاکچینی است که با اتصال دادن اتریوم به نیر امکان انتقال توکن های Near را بر بستر اتریوم فراهم میکند و به این ترتیب میتوانید میزان بیشتری از ارز را با کارمزدهای کمتری جا به جا کنید.
ویژگی Nightshade
پروتکل Near برای پردازش کردن بهتر دادهها و ایجاد مقیاسپذیری، از ساختار ویژهای به نام نایت شید استفاده میکند. در این شیوه بلاکها بین بخشهای مختلف شبکه تقسیم میشوند و به طور موازی اجرا میگردند. مزیت مهم نایت شید کمک به ارتقای امنیت بلاکچین از طریق بررسی و نگهداری اطلاعات و افزایش مقیاسپذیری بلاکها میان بخشهای شبکه Near میباشد.
شیوه کار پروتکل Near
برخی از افراد معتقدند که ایجاد راهحلهای مقیاسپذیری در اتریوم مانند راهحلهای لایه 2 میباشد. پروژههای دیگری مانند Near تصمیم به ساخت بلاکچین جدیدی گرفتهاند.
برای حل این مشکل در این پروژه از واحد مقیاسپذیری شاردینگ استفاده میگردد.
فناوری شاردینگ با راهحلهای جدید خود محاسبات را از طریق تقسیمبندی بلوکهای اطلاعات انجام میدهد. به این ترتیب گرهها در شاردهای جداگانه قرار میگیرند و محاسبات به صورت موازی با هم انجام میشود. این کار موجب افزایش سرعت محاسبات و ظرفیت شبکه میگردد.
بهترین ولتها برای نگهداری از ارز Near
در حال حاضر ارز Near در صرافیهای مختلفی لیست شده است و توسط کیف پولهای مختلفی پشتیبانی میشود.
- Trust Wallet
- Math Wallet
- Binance
امیدواریم که این مقاله توانسته باشد به شما عزیزان در زمینه پلتفرم Near و کاربردهای آن اطلاعات مناسبی را ارائه کند.