ما در این مقاله بصورت کامل به تفاوت اسکلپ و سویینگ و مفهوم هر کدوم به صورت جداگانه میپردازیم.
اسکلپ و سویینگ دو سبک معاملاتی هستن که هر تریدر استراتژی خودش رو بر پایه ی یکی یا همزمان هر دو تعیین میکنه. اسکلپ به سبکی گفته میشه که معامله گر در اون، معاملات خیلی کوتاه مدت که معمولاً زیر 5 دقیقه هستن رو با هدف کسب سودهای کوچیک و تعداد بالا انجام میده، اما سویینگ به سبک معاملاتی ای میگن که بلند مدت هست و امکان داره تا چند روز هم باز بمونه.
ویژگی | اسکالپینگ (Scalping) | معاملات سوئینگ (Swing Trading) |
بازه زمانی | چند ثانیه تا چند دقیقه | چند روز تا چند هفته |
هدف | کسب سودهای کوچک از نوسانات کوتاهمدت قیمت | کسب سودهای بیشتر از نوسانات بلندمدت قیمت |
سبک معاملاتی | معاملات با حجم بالا و تعداد دفعات زیاد | تعداد معاملات کمتر با دورههای نگهداری طولانیتر |
تمرکز | دادههای لحظهای و اخبار بازار | روندهای بازار و تحلیل تکنیکال |
مناسب برای | نیازمند تمرکز بالا و تصمیمگیری سریع | فشار کمتر و زمان بیشتر برای تحلیل |
اسکالپ چیست؟
اسکلپ یه استراتژی معاملاتیه که روی نوسانات خیلی کوچیک قیمت توی روز تمرکز داره. اسکالپرها (کسایی که اسکالپینگ کار میکنن) تو طول روز بارها وارد معامله میشن و سریع هم ازش خارج میشن تا کمکم سود جمع کنن.
این روش در واقع یکی از زیرمجموعههای معاملات روزانه محسوب میشه، با این تفاوت که معاملاتش خیلی کوتاهمدته، در حد چند ثانیه تا چند دقیقه. چون زمان نگهداری معامله خیلی کوتاهه، سود هر معامله هم کمه. برای جبران این موضوع، اسکالپرها تعداد معاملات خیلی زیادی انجام میدن، حتی ممکنه تو یه روز صدها معامله داشته باشن. خوبی این روش اینه که چون زمان زیادی تو بازار نمیمونن، ریسکشون هم کمتره.

روش کار اسکالپرها چطوره؟
اسکالپرها فوقالعاده سریع عمل میکنن و هیچ تعصبی روی الگوهای خاص ندارن. یه لحظه روی یه معامله فروش میرن، لحظه بعد روی یه معامله خرید. کلاً دنبال موقعیتهای کوچیکی هستن که بتونن ازشون سود بگیرن. بیشترشون از فاصله قیمت خرید و فروش (Bid-Ask Spread) بهره میبرن، این به معنی اینه که روی قیمت خرید وارد میشن و روی قیمت فروش خارج میشن تا از همین اختلاف سود کسب کنن. این روش بیشتر جواب میده، چون حتی در بازارهای کمنوسان هم حرکتهای کوچیکی اتفاق میفته که میشه ازشون استفاده کرد.
در کل، اسکالپینگ یه روش پردرآمد ولی پرهیجانه که مناسب آدماییه که عاشق سرعت و هیجان تو معاملات هستن و میتونن زیر فشار، تصمیمات سریع و درست بگیرن.

سویینگ چیست؟
در معامله سویینگ، هدف اینه که روند بازار رو بشناسی و تو همون جهت معامله کنی. مثلاً یه معاملهگر سویینگ معمولاً وقتی یه سهم بعد از یه اصلاح یا استراحت دوباره آماده رشد میشه، وارد معامله میشه و قبل از اینکه دوباره افت کنه، سودشو برمیداره و خارج میشه. این روش خرید و فروش رو بارها تکرار میکنن تا بتونن سود بگیرن.همچنین میتونین مقاله سویینگ چیست رو برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنین.
اگه قیمت یه سهم از سطح حمایتی خودش پایینتر بیاد، معاملهگرها ممکنه سمت دیگه معامله کنن و فروش استقراضی (Short) انجام بدن. معمولاً معاملهگرای سویینگ دنبالهرو روند هستن؛ یعنی اگه روند صعودیه، خرید میکنن (Long) و اگه بازار نزولی بشه، میتونن فروش بگیرن. این نوع معاملات معمولاً از چند روز تا چند هفته باز میمونن، بعضی وقتا هم ممکنه چند ماه طول بکشن، ولی معمولاً تو چند روز بسته میشن.

اما سویینگ برای چه کسایی مناسبه؟ سایت investopedia به این سوال پاسخ داده که به همراه ترجمه در زیر براتون آوردیم.
The strategy works well for those unable to stay glued full-time to the markets, keeping a minute-by-minute track of things. Part-time traders who take time to peek at what’s happening during work intervals often opt for this strategy. Pre-market and post-market reviews are crucial to successful swing trading, as is patience with overnight holdings. For this reason, it’s not for those who get anxious in such situations.
ترجمه:
این استراتژی برای کسایی که نمیتونن ۲۴ ساعته پای بازار بشینن، گزینه مناسبیه. مثلاً اگه یه نفر شغل دیگهای داره و فقط وسط کار یه نگاهی به بازار میندازه، احتمالاً معامله سویینگ براش بهتر جواب میده. البته، چک کردن بازار قبل از باز شدن و بعد از بسته شدن خیلی مهمه. ضمناً، اگه از نگه داشتن سهم تو طول شب استرس میگیرید، این روش شاید زیاد براتون مناسب نباشه.

تفاوت اسکلپ و سویینگ
اگر قصد دارید یک مدل بین سویینگ یا اسکلپ رو برای یادگیری ترید انتخاب کنید، پیشنهاد میکنیم فرق اسکلپ با سویینگ و ویژگی های اصلی این دو رو باید بدونید تا کمک کنه بهتر تصمیم بگیرید. مشخصه که سویینگ و اسکلپ دو نقطه کاملاً مخالف همدیگه هستن.
معاملات اسکلپ اغلب به موقعیت فعلی و تکنیکی یک دارایی روی چارت برمیگرده، اما معاملات سوئینگ معمولا به شرایط کلی و روند در آینده نگاه داره. درواقع تحلیل سویینگ و اسکلپ هم با هم متفاوته. یک اسکلپر به تحلیل شرایط اقتصادی نیاز نداره و تنها از ابزار تحلیل تکنیکال استفاده میکنه، اما یک معامله گر سویینگ به شرایط نوسانی ای که در بازار وجود داره توجهی نداره و تنها تمرکزش روی تحلیل فاندامنتال و بلند مدت یک نماد و مسیری که در آینده قصد داره طی کنه، قرار داره. معامله اسکلپ مثل دو 100 متر و سوینگ تریدینگ مثل دو استقامته!
معمولا کسایی که اسکلپ میکنن اهرم و بالانس زیادی لازم دارن، حساب معاملاتی اسکلپرها باید در سریع ترین حالت ممکن سفارشات رو انتقال بده و همچنین اسپرد و کمیسیونشون هم باید خیلی کم باشه. در حالی که معاملات سویینگ به اهرم بزرگ نیازی نداره و حتی برای بیشتر این معامله گرها مقدار اسپرد مهم نیست.همنطور اگه به سیگنالهای اسکلپ علاقه مند هستین توصیه میکنم مقاله سیگنال اسکلپ چیست رو هم مطالعه کنین.

هر سبک معاملاتی برای خودش یه سری ریسک و مزایا داره. هیچ استراتژیای وجود نداره که برای همه معاملهگرها بینقص باشه، پس بهتره سبک معاملاتیتون رو بر اساس مهارت، صبر و حوصلهای که دارید، زمانی که میتونید برای معامله بذارید، مقدار سرمایهای که در حسابتون دارید، تجربهتون در بازار و میزان ریسکی که میتونید تحمل کنید، انتخاب کنید.

بین سویینگ و اسکالپ کدوم بهتره ؟
هزینه معاملات سوینگ از اسکالپ خیلی کمتره، چونکه تریدر در این روش هر چند روز یکبار تنها یک معامله رو باز میکنه که شامل یک بار پرداخت کردن اسپرد و کمیسیون میشه. تریدر سویینگ نیازی نیست که دائماً پای چارت بشینه، همچنین مقدار حجمی که به هر معامله وارد میکنه کمتره، استاپ لاس بزرگی داره که با نوسانات زده نمیشه و حد سود تریدر هم خیلی بزرگه و سود بیشتری رو برای تریدر کسب میکنه.
برتر بودن اسکلپ نسبت به سوئینگ
اسکلپ به صبر زیادی نیاز نداره، اگه براتون صبر کردن در بازار سخته با اسکلپ میتونید در طول روز حتی بیشتر از 100 تا ترید روی جفت ارزهای مختلف باز کنید. حد ضررهای شما در این مدل خیلی کوچکتر از سویینگه و شما میتونید با حجم زیاد چند معامله انجام بدید که شاید از یک معامله سویینگ که چند روز طول میکشه هم سود بیشتری کسب کنه.

در نتیجهگیری اینکه بین سویینگ و اسکلپ کدوم بهتره نمیشه یکی رو گفت. این به نوع شخصیت و خواست شما از بازار بستگی داره. اگه آدم صبوری نیستید و قصد دارید فوراً در بازار ترید کنید و نمیتونید تحلیلهای بلند مدت رو انجام بدید توصیه میشه اسکلپر شید، اما اگه نمیتونید با عجله و سریع تصمیم گیری کنید و یه فرد تحلیلی هستید توصیه میشه معاملات بلند مدت سویینگ رو انتخاب کنید.
همچنین وقتی میخواید یکی از این دو سبک معاملاتی رو انتخاب کنید، زمان رو هم در نظر بگیرید. اسکلپرها باید همش پای سیستم باشن، اما معامله گرای سوینگ معمولاً از پندینگ اوردرها استفاده میکنن و لازم نیست که مدام پای چارت بشینن.

نتیجه گیری
همونطور که در این مقاله خوندیم، اسکالپ و سویینگ دو روش معاملاتی هستن که نقطه مقابل همن. در معاملات اسکالپ، اسکالپر معاملات کوتاه مدت رو به تعداد زیادی و با حجم بالا هم انجام میدن که بر اساس تحلیل تکنیکال هست. اما در معاملات سویینگ، تریدر باید معاملات کم و بلند مدت رو بر اساس تحلیل فاندامنتال و بنیادین یک ارز انجام بده.
هر کدوم از این دو سبک معاملاتی، ویژگیهای خاص خودشون رو دارن که در این مقاله به همراه تفاوت اسکلپ و سویینگ بررسی کردیم. با مطالعه این مقاله متوجه میشید که کدومشون برای هر نوع تریدر و شخصیت مناسبن.
ولی خب عموما معاملات اسکلپ خیلی سختتره و به مهارت کاری و آسایش روانی بیشتری نیاز داره.
سوالات متداول
معاملات اسکالپ ریسک بیشتری دارن، چونکه شما قصد دارید در یک شرایط پر از نوسان در بازار، پشت سر هم معاملات سریع و زیادی رو انجام بدید.
معامله گرهای سویینگ از تحلیلهای بنیادی استفاده میکنن، البته برای یافتن نقاط ورود و خروج از معامله از تحلیل تکنیکال هم استفاده میکنن.
معاملات اسکالپ سودهای کوچیک اما زیادی داره اما معاملات سویینگ دارای سود با تعداد کم، اما میزان بزرگ هست. اینکه کدوم روش بیشتر سود میده تنها به مهارت تریدر بستگی داره.