nobitex-icon
Dag
ارز دیجیتال فانتوم
FTM
23.12%
لوگو ارز دیجیتال ام‌اکس توکن
MX
-6.66
لوگو ارز دیجیتال آپتوس
APT
-1.99
لوگو ارز دیجیتال کوینکس توکن
CET
-20.25
لوگو ارز وان اینچ
1INCH
-4.34
لوگو ارز پنکیک سواپ
CAKE
-12.90
لوگو کاوا سواپ
KAVA
-9.89
لوگو سوشی سواپ
SUSHI
-8.67
ارز دیجیتال OGN
OGN
-3.23

پرنوسان ترین شاخص های فارکس

پرنوسان ترین شاخص های فارکس

مهم‌ترین جفت ارزهای پرنوسان شامل USD/ZAR (دلار آمریکا/راند آفریقای جنوبی)، AUD/JPY (دلار استرالیا/ین ژاپن)، CAD/JPY (دلار کانادا/ین ژاپن) و USD/MXN (دلار آمریکا/پزو مکزیک) هستن. در بازار فارکس، این جفت ارزها به خاطر شرایط اقتصادی و بازار، نوسانات بالایی دارن، هر قدر یک جفت ارز مهمتر باشه و حجم معاملاتی بیشتری روش باشه، نوسانش هم بیشتره.

با ما همراه باشید، ما در مقاله پر نوسان ترین نماد های فارکس رو بررسی میکنیم.

بهترین استراتژی‌ها برای استفاده از نوسانات : معاملات اسکالپینگ و نوسان‌گیری

بهترین سشن های معاملاتی با بیشترین نوسانات بازار : سشن های معاملاتی لندن و نیویورک (از ساعت 16:30 تا 19:30 به وقت تهران)

پر نوسان ترین نماد های فارکس

پر نوسان ترین نماد های فارکس

یک طرف جفت ارزهای ماژور که همیشه USD آمریکاست بیشترین حجم معاملاتی رو در بازار به خودشون اختصاص میدن و نوسان‌های بالایی رو میشه روی اونا دید. اما جفت ارزهای خاصی وجود دارن که خیلی بی ثبات ترن. در ادامه این نمادها رو معرفی و بررسی می کنیم:

  • جفت ارز USD/ZAR
  • جفت ارز CAD/JPY
  • جفت ارز AUD/JPY
  • جفت ارز USD/MXN

در ادامه این موارد رو کامل بررسی میکنیم:

• جفت ارز USD/ZAR

این نماد به معاملات دلار در برابر پول آفریقای جنوبی هست که از بی ثبات ترین و پرنوسان ترین جفت ارزهای بازار فارکس هست. این نماد نوسان بالایی داره و این بخاطر اینه که وضعیت اقتصاد آفریقای جنوبی در برابر دلار آمریکا شکننده و ضعیف هست.

• جفت ارز AUD/JPY

چیزی که AUD/JPY (دلار استرالیا در برابر ین ژاپن) رو جفت ارزی خوب برای نوسان گیری تبدیل میکنه، رابطه معکوسی بین این دو ارز اصلی وجود داره هست. دلار استرالیا وقتی که تریدرها ریسک پذیری دارن تقاضای زیادی داره، ین ژاپن یه ارز سنتی امنه که افراد در زمانهای آشفتگی بهش رو میارن.

جفت ارز AUD/JPY

این جفت ارز نوسانات خیلی بالایی داره، چون که به تغییرات در بازار خیلی حساسه.

سایت https://www.litefinance.org/blog/for-beginners/how-to-trade-currency/most-volatile-forex-currency-pairs/ هم در رابطه با این جفت ارز پر نوسان، مطلبی نوشته که در زیر به همراه ترجمه آوردیم:

نقل‌قول؛

The Australian dollar is a volatile currency due to the dependence of the economy on climate factors. This is a commodity currency, and its exchange rate is highly dependent on exports. Japan is Australia’s second-largest trading partner after China. The AUDJPY pair is very sensitive to any changes in the economy and trade balance of both countries.

دلار استرالیا به خاطر وابستگی اقتصاد این کشور به شرایط آب‌وهوایی، یه ارز پرنوسانه. این ارز به عنوان یه ارز کالایی شناخته می‌شه و نرخش خیلی به صادرات بستگی داره. ژاپن بعد از چین دومین شریک تجاری بزرگ استرالیاست. به همین خاطر جفت ارز AUD/JPY به هر تغییری توی اقتصاد و تراز تجاری این دو کشور خیلی حساسه.

جفت ارزهایی که پر نوسانن به نمادهای معاملاتی‌ای میگن که به دلایل گوناگونی، واکنش‌های خیلی زیادی رو به کوچیک ترین شرایط بازار نشون میدن. از جمله این جفت ارزها میشه به نمادهای ماژور اشاره کنیم که حجم معاملات خیلی زیادی روی اوناست.

• جفت ارز CAD/JPY

دلار کانادا مثل دلار استرالیا یه رابطه معکوس با ین ژاپن داره. کانادا یک تولید کننده عمده نفت هست، CAD نسبت به تغییر قیمت نفت خیلی حساسه. نوسانات نفت از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا به طور چشمگیری بیشتر شدن و بنابراین جفت ارز CAD/JPY رو بسیار پرنوسان کرده.

• جفت ارز USD/MXN

پزو مکزیک از نقدشونده‌ترین ارزهای بازارهای نوظهور هست، ولی همچنان یک ارز پرنوسان به شمار میاد. قیمت نفت اثر زیادی در جهت‌‎گیری این ارز داره. از اونجایی که نوسانات این نماد معاملاتی بسیار بالاست، پس یک جفت ارز مناسب برای نوسان گیری به حساب میاد که اسکلپرها میتونن از اون بهره ببرن.

جفت ارز USD/MXN

ارزهای پرنوسان مناسب برای چه سبک معاملاتی هست؟

نوسان یعنی تغییرات سریع و ناگهانی و واکنش به اخبار، رویدادهای درون بازار و سطوح مهم بالا باشه، بنابراین ارزهایی که نوسانی هستن تنها در استفاده در استراتژی های اسکالپ مناسب هستن.

یعنی وقتی که شما میخواید روی جفت ارز با بیشترین نوسان ترید کنید، باید به فکر اسکالپینگ یا به عبارت ساده‌تر نوسان‌گیر باشید تا بتونید از حرکات کوچیک اونا در طول بازار سودهای کم، ولی با تعداد بالا رو بدست بیارید.

ارزهای پرنوسان

پر نوسان‌ترین سشن معاملاتی

هر قدر که حجم بالاتر بره نوسان سشن معاملاتی هم افزایش پیدا میکنه. مثلا در سشن توکیو چون حجم خیلی پایین هست و بازار اروپا و آمریکا فعال نیست، ما کمترین نوسان رو تجربه میکنیم. ولی در سشن معاملاتی مثل لندن و نیویورک مخصوصا وقتی که هردو سشن باز هستن و با هم همپوشانی دارن بالاترین و پرنوسان ترین سشن معاملاتی رو تجربه می کنیم.

سشن لندن به وقت تهران از ساعت 11:30 باز میشه و سشن نیویورک به وقت تهران از ساعت 16:30. یعنی از ساعت 16:30 تا 19:30 که هر دو سشن در اون زمان باز هستن بیشترین سطح نوسان در بازار فارکس اتفاق میفته.

پر نوسان‌ترین سشن معاملاتی

چه عواملی روی نوسان در معاملات ارزی تاثیر می‌ذاره؟

نوسان در بازار یه چیز متغیره، هم تو کوتاه‌مدت و هم بلندمدت. اگه بدونی چی باعث می‌شه یه جفت ارز شروع به حرکت تند و تیز کنه، می‌تونی از همون حرکت‌ها سود خوبی بگیری.

عوامل تاثیرگذار روی نوسان جفت ارزها:

1. عوامل اقتصادی و انتشار گزارش‌ها

مثلا تغییر نرخ بهره، گزارش‌های اشتغال، تورم و حرف‌های ناگهانی مسئولین مالی. این چیزها می‌تونن تو کوتاه‌مدت روی روند قیمت تاثیر بذارن.

مثال:

دلار آمریکا که داشت مقابل یورو افت می‌کرد، در 15 مارس 2023 برگشت و قوی شد. جالب اینجاست که دلیل خاصی برای این اتفاق نبود. برعکس، با گزارش‌های منفی مثل شاخص قیمت تولیدکننده آمریکا و شاخص تولید امپایر، دلار باید ارزون‌تر می‌شد. ولی وسط این ماجرا، داستان Credit Suisse پیش اومد. سهام این بانک 25٪ افت کرد و بازار رو بهم ریخت. نتیجه؟ یورو هم سقوط کرد!

عوامل تاثیرگذار روی نوسان جفت ارزها

2. ژئوپولیتیک

این یکی بیشتر رو ارزهای کشورهای در حال توسعه تاثیر داره. مثلا بحران ژئوپولیتیکی که از اوایل 2022 شروع شد، باعث شد روبل روسیه بیشتر از 50٪ در برابر دلار سقوط کنه. بعدش بانک مرکزی روسیه با تزریق نقدینگی و کنترل دستی تونست اوضاع رو یه جوری مدیریت کنه.

ژئوپولیتیک تاثیرگذار روی ارزها

3. نقدینگی

نقدینگی یعنی حجم معاملات در بازار. هر چی تعداد خریدار و فروشنده بیشتر باشه، نوسانات کمتر می‌شه چون سفارش‌ها سریع‌تر مچ می‌شن. ولی جفت ارزهای اگزاتیک (عجیب و غریب‌ها) نقدینگی کمی دارن. یعنی شاید راحت بتونی بخری، ولی موقع فروش به دردسر می‌افتی، چون خریدار کم پیدا می‌شه.

البته این موضوع در بازارهای آروم صدق می‌کنه. ولی اگه خبر مهمی بیاد، داستان عوض می‌شه. مثلا فروشنده‌ها با یه خبر قوی، یهویی می‌شن خریدار و برعکس! همین موضوع باعث می‌شه نوسان بازار ناگهان زیاد بشه.

نقدینگی تاثیرگذار روی ارزها

نتیجه گیری

در مقاله ی پرنوسان ترین شاخص های فارکس متوجه شدید که جفت ارزهای فارکس که حجم بالایی دارن بیشترین حجم نوسانات در روز رو تجربه میکنن. این نوسانات به تریدرهایی مثل اسکالپرها و نوسان‌گیران کمک میکنه تا بتونن از این نوسان‌ها نهایت استفاده ی مورد نیاز رو بکنن. یکی دیگه از عوامل اثرگذار روی نوسان بازار، سشن معاملاتی هست که معاملات در اون رخ میده. بهترین زمان برای ترید از نظر نوسان همپوشانی و باز بودن هم زمان سشن آمریکا و لندن هست که بین ساعت 16:30 تا 19:30 اتفاق میفته و کاربران میتونن بیشترین حد نوسان رو در اون موقع ببینن.

سوالات متداول

جفت ارز پر نوسان یعنی تغییرات سریع و ناگهانی واکنش به اخبار، رویدادهای بازار و سطوح مهم ، برای اون بالا باشه.

روی جفت ارزهای پرنوسان باید ترید هایی به سبک اسکالپینگ و نوسان‌گیری رو انجام بدیم.

خیلی جفت ارزها پر نوسان هستن ولی بی ثبات‌ترینشون شامل USD/ZAR ،USD/MXN ،CAD/JPY و … هستن.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
لطفا توجه داشته باشید سایت "رمز ارز یار" مسئولیتی در قبال این اطلاعات ندارد، لذا قبل از هرگونه اقدامی موارد مربوط را به دقت بررسی کنید.

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

موفقیت آمیز بود!

تبریک، با موفقیت انجام شد، از همراهی شما سپاسگذاریم.❤️