لوگو ارز وان اینچ
1INCH
29.51%
لوگو ارز پنکیک سواپ
CAKE
35.71%
لوگو کاوا سواپ
KAVA
32.74%
لوگو سوشی سواپ
SUSHI
25.43%
ارز دیجیتال OGN
OGN
31.44%
ارز دیجیتال مینا
MINA
21.51%
لوگو تتر
USDT
0.02%
probit-global-logo
PROB
-2.86
لوگو ارز آولانچ
AVAX
25.63%
لوگو ارز دیجیتال آیوتا
IOTA
119.95%

0 تا 100 مهمترین جفت ارزهای اصلی فارکس چیست؟ + لیست جفت ارزهای اصلی فارکس

جفت ارزهای اصلی

جفت ارزهای اصلی فارکس چیست؟ چند مدل جفت ارز در بازار Forex وجود دارند؟ کدام یک به عنوان بهترین جفت ارزها شناخته می‌شوند؟ این‌ها سوالاتی هستند که هر تریدر تازه کاری با آنها مواجه می‌شود. جفت ارزهای اصلی فارکس شامل: EUR/USD ، GBP/USD، USD/CHF، USD/JPY، USD/CAD، AUD/USD و NZD/USD هستند،در ادامه برای بررسی دقیق تر انواع جفت ارزهای فارکس همراه ما باشید. شما کاربران می‌توانید دیگر مقالات آموزشی مشابه را در سایت رمز ارز یار مطالعه کنید.

منظور از جفت ارز ها در فارکس چیست؟

آیا تا به حال این پرسش در بازار فارکس برای شما پیش آمده است که اصلا جفت ارز چیست؟ یکی از اصطلاحات رایجی که می‌توان در این بازارها مشاهده نمود، جفت ارزها هستند. با توجه به اینکه این عبارت به شدت کاربردی بوده و از مفاهیم مقدماتی معامله گری در این بازار است، ابتدا به ارائه یک تعریف اجمالی از آن به همراه یک مثال می‌پردازیم:

جفت ارز یا Currency Pair، به معنای 2 ارز متفاوت است که در بازار فارکس نسبت به معامله آنها با یکدیگر اقدام می‌کنیم.

به عنوان مثال شما در قبال دادن x تومان پول رسمی ایران، به مقدار y ارز دلار را تهیه می‌کنید. در این حالت شما یک عمل خرید روی جفت ارز تومان به دلار انجام داده‌اید. بدین معنا که با پرداخت ارز تومان، مقداری دلار دریافت کردید.

حال که فهمیدیم جفت ارزها چه معنی می‌دهند، باید درک کنید که کاربرد آنها در کجا هستند. زمانی که وارد بازار فارکس یا رمز ارزها می‌شوید، برای آنکه بفهمید کدام دو ارز را می‌خرید یا می‌فروشید، باید در قدم اول جفت ارزها را تعیین کنید. این مهم‌ترین کاربردی است که باید از این اصطلاح بدانید. در ادامه به بررسی نحوه معامله آنها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: بهترین جفت ارزها برای ترید
مهمترین جفت ارزهای فارکس

نحوه معامله جفت ارزهای فارکس به چه شکلی هستند؟

فرقی نمی‌کند از جفت ارزهای اصلی برای ترید استفاده می‌کنید یا نمونه‌های دیگر. نحوه معامله جفت ارزها یکسان است. در کل زمانی که وارد پنل کاربری و تالار معاملات شوید، با سه بخش اصلی روبرو خواهید شد. اولین قسمت نشان دهنده وضعیت خریداران و فروشندگان است. دومین بخش، نمایانگر چارت و گزینه‌های خرید و فروش می‌باشد. در نهایت قسمت سوم، بخشی است که می‌توانید با آن برای تعیین جفت ارزهای خود اقدام کنید.

بیشتر بخوانید درباره ی: انواع حساب های آلپاری

نحوه معامله جفت ارزهای فارکس بدین شرح است که ابتدا از لیست جفت ارزها، نام ارزی که می‌خواهید تهیه کنید و نام ارزی که موجودی شما به آن شکل می‌باشد را انتخاب می‌کنید. در این حالت نام ارز خریداری شده در صورت و نام ارزی که موجود دارید (می‌خواهید بفروشید تا ارز دیگر را بخرید)، در مخرج است. حال می‌توانید از پنل خرید و فروش، برای ترید کردن آنها اقدام کنید.

برخی از صرافی‌ها برای راحتی کار، پایه بازار (قسمت مخرج) را هم به صورت تومان و نیز دلار ارائه می‌کنند. در نتیجه اگر موجودی شما به تومان هم باشد، کافیست جفت ارزها براساس تومان را انتخاب کرده و نسبت به خرید ارزی که در صورت وجود دارد اقدام کنید.

لیست جفت ارزهای اصلی فارکس

انواع جفت ارز های اصلی فارکس

حال که فهمیدیم جفت ارز در فارکس چه معنی می دهد، می بایست با انواع آن آشنا شویم. در این خصوص می‌توان به 3 مدل زیر اشاره کرد که عبارتند از:

آشنایی با جفت ارزهای ماژور Major

منظور از جفت ارزهای Major، جفت ارزهای اصلی هستند که یک طرف آن همیشه ارز آمریکا یعنی USD (دلار) می‌باشد. جالب است بدانید که این جفت ارزها بیشترین معاملات را در بازار داشته و تخمین زده می‌شود که +80 درصد معاملات فارکس برمبنای دلار آمریکا می‌باشند. در نتیجه مهمترین جفت ارزهای فارکس را می‌توان در این بخش مشاهده کرد. در کل 8 جفت ارز اصلی با احتساب USD/USD (غیر قابل معامله) در جهان وجود دارد.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که این نوع جفت ارزها دارند، نقدینگی بالای آنها است. در نتیجه می‌توانید به سرعت پول خود را از این بازارها دریافت کنید. همچنین نوسانات غیر عادی در آنها کمتر دیده می‌شوند.

لیست جفت ارزهای اصلی فارکس عبارتند از:

The Euro and US Dollar: EUR/USD
The US dollar and Japanese yen: USD/JPY
The British pound sterling and US dollar: GBP/USD
The US Dollar and Swiss franc: USD/CHF
The Australian Dollar and US Dollar: AUD/USD
The US Dollar and Canadian Dollar: USD/CAN
The New Zealand Dollar and US Dollar: NZD/USD

لیست تمام جفت ارزهای فارکس

آشنایی با جفت ارزهای Exotic 

دسته‌ای دیگر از جفت ارزهای اصلی فارکس، اگزوتیک نام دارند که یک طرف از صورت یا مخرج شامل ارز کشورهای نوظهور می‌باشد. از جمله این کشورها می‌توان به ترکیه یا سنگاپور و غیره اشاره کرد. مثلا جفت ارز دلار آمریکا به دلار هنگ کنگ.

از جمله ویژگی‌های مهمی که می‌توان راجع به این جفت ارزها بیان کرد، نقدینگی کمتر آنها در بازار فارکس است. از سوی دیگر، این ارزها مقدار معاملات بسیار کمتری دارند. در نتیجه شاهد نوسانات غیر عادی بیشتری در آنها هستیم.

بیشتر بخوانید: تاثیر شاخص cpi در فارکس
جفت ارزهای اصلی بازار فارکس

آشنایی با جفت ارزهای کراس در فارکس

اگر دلار آمریکا را کنار بگذاریم و به جای آن از ارزهای دیگر استفاده کنیم، جفت ارز حاصل به نام کراس شناخته می‌شود. از جمله متداول‌ترین این جفت ارزها می‌توان به یورو، پوند و ین ژاپن اشاره کرد. اگرچه دلار آمریکا را می‌بایست ارز جهانی ذخیره شده توصیف نمود اما رشد بازار فارکس منجر شده است تا معاملات متقابل ارز‌ها را نیز شاهد باشیم.

بیشتر بخوانید درباره ی: پیپ در فارکس

نکته: یکی از اصطلاحاتی که برای جفت ارزهای کراس به کار گرفته می‌شود، Minor می‌باشد.

از جمله مزیت‌های ایجاد چنین جفت ارزهایی می‌توان به آسان‌تر شدن معاملات در سطح جهانی اشاره کرد. همچنین پرداخت‌های بین المللی بسیار ارزان‌تر شده‌اند. برخی از مثال‌هایی که می‌توانید از این جفت ارزها مشاهده کنید در عکس زیر آمده‌اند.

جفت ارزهای کراس

چرا دلار آمریکا در جفت ارزها مهم است؟

شاید این پرسش راجع به جفت ارزهای اصلی بازار فارکس برای شما پیش آمده باشد که چرا دلار آمریکا مهم می‌باشد. در این خصوص اجازه دهید توضیحی را بیان کنیم. در سال 1944 یک توافقنامه به نام Bretton Woods system ایجاد شد که هدف آن ساخت یک سیستم ارزی کارآمد بود. طبق این سیستم، قدم اول رشد اقتصادی با مقیاس جهانی بود و پس از آن باید رقابت را در این سیستم برای جلوگیری از کاهش ارزش پول تقویت می‌کرد.همچنین میتوانید برای مطالعه ی کامل به سایت sciencedirect مراجعه کنید،بخشی از متن را همراه با ترجمه برای شما آورده ایم:

The ‘Bretton Woods System’ is the term used to describe the international monetary arrangements that obtained from the WWII until the early 1970s. In fact, ‘Bretton Woods arrangements’ might be a more appropriate phrase. The arrangements were overseen by IMF, the founding institution. The general perception of that period that followed is that it was one in which there was stability in international payments and there was economic growth and prosperity that accompanied or followed the stable arrangements. Many would be happy to allow some causality.The essential idea was that the IMF would provide assistance to member countries to manage balance of payments in a way that was consistent with stable exchange rates. In fact, the designed system did not get underway, for the world, inevitably, was not quite as the designers during the war had anticipated. What did come into being was a pegged rate dollar standard. The first part of this lasted until 1958 at which point currency convertibility was introduced.The essence of the agreements was that the IMF would provide assistance to member countries to manage balance of payments in a manner consistent with stable exchange rates and would supply credit where needed. The principal obligation of members was to allow free convertibility for current account transactions, while capital account controls were permitted. The Fund, established in 1945, began operations in 1947. But, it had become apparent immediately that there was going to be a longer transition period than anticipated – the British were unsuccessful in their attempt (made under strong US pressure) to restore convertibility in 1947. Countries were therefore allowed a longer period in which to do this. The major industrial countries achieved some limited current account convertibility in 1958.

بریتون وودز نام سیستمی بین‌المللی است که پس از جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه ۱۹۷۰ وجود داشت. در این سیستم، صندوق بین‌المللی پول (IMF) برای کمک به کشورها در مدیریت توازن پرداخت‌ها و حفظ نرخ ارز ثابت تشکیل شد. ایده اصلی این بود که IMF به کشورها در مدیریت توازن پرداخت‌ها کمک کند و در صورت نیاز اعتبار فراهم کند. اما جهان به گونه‌ای که طراحان پیش‌بینی کرده بودند پیش نرفت و سیستم به یک استاندارد نرخ ثابت دلار تبدیل شد که تا سال ۱۹۵۸ ادامه داشت.

بیشتر بخوانید درباره ی: بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان

پس از سقوط این سیستم در 27 سال بعد، کشورهای مختلف توافق کردند تا ارزهای خود را با معیار دلار آمریکا ارزش گذاری کنند. پس از این زمان شاهد اعتبار بالای دلار در جفت ارزها بودیم. از جمله دلایل دیگر می‌توان به ذخیره فراوان طلای آمریکا و اقتصاد بزرگ آن نیز اشاره کرد. افزایش حجم تجاری این ارز در سطح بین المللی به خصوص در صادرات و واردات از دلایلی هستند که کشورها را وادار به ذخیره ارزی دلار می‌کنند.

جفت ارزها در فارکس

مهمترین جفت ارزهای فارکس برای ترید کدامند؟

اگر به عنوان یک تریدر در بازار فارکس فعالیت می‌کنید، ممکن است بپرسید که بهترین جفت ارزها در فارکس چیست؟ در پاسخ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• AUD/USD.

• AUD/JPY.

• EUR/CHF.

• EUR/GBP.

• EUR/JPY.

• EUR/USD.

• GBP/JPY.

• GBP/USD.

• NZD/USD.

• USD/CAD.

• USD/CHF.

• USD/JPY.

مهمترین جفت ارزهای فارکس

در انتخاب این جفت ارزهای اصلی، فاکتورهای مختلفی درنظر گرفته شده‌اند که عبارتند از:

• نقدینگی: یکی از مهم‌ترین عوامل انتخاب این ارزها، نقدینگی در بازار آنها است. هرچقدر که نقدینگی بالاتر باشد، شما می‌توانید پول خود را به سرعت تبدیل کرده و نیز شاهد نوسانات شدید در بازار نباشید؛ چراکه در مارکت، عرضه و تقاضا به اندازه کافی وجود دارند.

• نوسانات: اگر به عنوان یک تریدر فعالیت می‌کنید، باید بدانید که وجود نوسانات شدید نشان دهنده یک ارز معتبر نیستند. این شاخص ریسک معاملات را به شدت افزایش می‌دهد. شما می‌بایست به سراغ رمزارزها با روند معامله گری عاقلانه بروید.

• زمان معامله گری: جفت ارزهای معتبر باید قابل معامله در زمان‌های مختلف و در طول روز باشند.

فاکتورهای انتخاب ارزهای اصلی در فارکس

عوامل مهم در انتخاب جفت ارزهای فارکس که باید بدانید

عواملی که باید در انتخاب ارز های اصلی در فارکس و سیستم معاملاتی خود درنظر داشته باشید عبارتند از:

• محبوبیت.

• قابل پیش بینی بودن.

• نرخ کمیسیون.

• تعداد معاملات موفق.

بیشتر بخوانید: فومو چیست؟

آیا می‌توان کالاها و ارزهای دیگری غیر از جفت ارزها را در فارکس معامله کرد؟

حال که به صورت کامل با لیست جفت ارزهای اصلی فارکس آشنا شدیم و انواع آن را نیز بررسی کردیم، بهتر است با دسته‌ای دیگر از کالاهای قابل معامله آشنا شوید. در این خصوص می‌توان گفت:

• طلا: اگر بخواهیم یک کالا را که تقریبا به اندازه لیست تمام جفت ارزهای فارکس مهم بوده و همواره مورد توجه قرار می‌گیرد نام ببریم، آن طلا است. اونس جهانی یکی از شاخص‌ها با نوسانات زیاد بوده و به شدت مورد علاقه تریدرهای فارکسی است.

• سهام شرکت‌های بزرگ: فارکس یک بازار بین المللی است که می‌توانید سهام با ارزش را در آن معامله کنید. از جمله می‌توان به سهام شرکت‌های آمازون، تسلا یا غیره اشاره نمود که بعضا نوسانات موقت و شدیدی دارند.

• نفت: همانطور که در دنیای واقعی نفت یک منبع درآمد خالص برای کشورها است، می‌توان روی نوسانات قیمتی آن نیز با خرید و فروش سود کسب کرد.

• ارزهای دیجیتال: شما می‌توانید در بازار فارکس، برخی از ارزهای دیجیتال همانند بیت کوین، اتریوم و غیره را مشاهده کرده و برای خرید و فروش آن اقدام کنید.

• همچنین می‌توان علاوه بر ارز های فارکس، به شاخص‌های نزدک و دنس نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید درباره ی: صرافی weex

جمع بندی مقاله

در این مقاله با ارزهای اصلی در فارکس و جفت ارزها آشنا شدیم. همچنین فهمیدیم که انواع جفت ارز ها در بازار فارکس کدامند. آنها را به 3 دسته کلی تقسیم کردیم و مثال‌هایی را نیز برای آنها ارائه نمودیم.

شما کاربران می‌توانید با تهیه لیست جفت ارزهای فارکس مخصوص خود و تمرکز بر آنها، نرخ موفقیت معاملات‌تان را بیشتر کنید. از سوی دیگر می‌توانید رفتار جفت ارزها را بهتر درک کنید. اگرچه این موضوع برای همه صدق نمی‌کند اما تمرکز بر جفت ارزهای خاص می‌تواند بهره وری معاملات را بیشتر نماید.

سوالات متداول

جفت ارزها در فارکس به سه دسته: ماژور، اگزاتیک، و کراس تقسیم می‌شوند.

در جفت ارزهای ماژور، همیشه یک سمت ارز دلار آمریکا (USD) است.

جفت ارزهای اگزاتیک ترکیبی از ارز یک کشور توسعه‌یافته و ارز یک کشور در حال توسعه هستند، مانند EUR/TRY.

در جفت ارزهای کراس، هیچ سمتی از جفت ارز شامل دلار آمریکا نیست.

اسپرد تفاوت قیمت خرید (BID) و فروش (ASK) است که بروکر به‌عنوان کمیسیون دریافت می‌کند.

5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
لطفا توجه داشته باشید سایت "رمز ارز یار" مسئولیتی در قبال این اطلاعات ندارد، لذا قبل از هرگونه اقدامی موارد مربوط را به دقت بررسی کنید.

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام مرسی از لیست جفت ارزهای اصلی فارکس که گذاشتین ،نظرتون راجب نوسانات جفت ارز usd/jpy چیه ؟ تو کدوم بازار باید تریدش کنیم ،منظورم بازار امریکا یا لندن یا اسیا ؟ کدومش؟

سلام زهرا جان، خداروشکر که بدردت خورده،USD/JPY جزو ارزای پر نوسان هست و پر ریسک ، توصیم اینه اگه تازه کاری با یورو و پوند کار کنی ،جی پی وای بهترین تایم تریدش تایم اسیا هست اره ، در واقع همون سشن توکیو، از دو و نیم بامداد تا 10 و نیم صب تایم توکیوعه و میتونی بیشترین استفاده رو ببری.

سلام از بین جفت ارزهای اصلی کدومو برا ترید انتخاب کنیم بهتره ،من تازه وارد شدم ، ب نظر شما کدوما بهتره؟

سلام فاطمه ، نگا بهترین جفت ارزها بیتن اینا ، یورو و پوندن ،نوسان کمتریم داره ، میتونی از اینا برای شروع استفاده کنی ، ولی حتما با آموزش و حساب شده جلو برو

موفقیت آمیز بود!

تبریک، با موفقیت انجام شد، از همراهی شما سپاسگذاریم.❤️