امروزه ارزهای دیجیتال بسیار زیادی وجود دارند که هرکدام برای هدف خاصی طراحی شده اند. بیت کوین اولین ارز دیجیتالی می باشد که به وجود آمده است و دارای طرفداران بسیار زیادی می باشد. بعد از بیت کوین ارز دیجیتال eth دارای بیشترین طرفدار می باشد و دومین ارز دیجیتال در دنیای کریپتو کارنسی است. در ادامه به طور کامل به این موضوع میپردازیم که اتریوم چیست و با بررسی این ارز در خدمت شما هستیم.
اتریوم چیست؟
اگر خواسته باشیم ارز دیجیتال اتریوم را به صورت بسیار ساده تعریف کنیم می توانیم بگوییم، این ارز دیجیتال یک زیرساخت آزاد مبتنی بر شبکه بلاک چین است. بر روی این ارز دیجیتال می توان برنامه های کامپیوتری غیر متمرکز اجرا کرد. برنامه های کامپیوتری غیر متمرکز متعلق به هیچ کس نیستند و توسط فرد خاصی کنترل نمی شوند و همه افراد می توانند آن را کنترل کنند.
بیشتر بخوانید درباره ی: مجوز صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس |
آموزش ویدیویی اتریوم چیست؟
هدف این ارز دیجیتال چیست؟
همانطور که گفته شد این ارز دیجیتال بر پایه بلاکچین است و همچنین برنامه های غیر متمرکز بر روی شبکه این ارز دیجیتال پیاده سازی می شوند. این رمزارز تمام واسطه ها را حذف کرده است به گفته جوزف لوبین، هدف این ارز دیجیتال این است که انسان ها برای انجام امور زندگی خود به سازمان های دولتی، بانک، شرکت ها و یا هر نهاد دیگر وابسته نباشند. پلتفرم اتریوم به توسعه دهندگان امکان ایجاد و راه اندازی برنامه های کاربردی غیرمتمرکز می دهد.
بیشتر بخوانید: آلت سیزن چیست؟ |
ارز دیجیتال اتر
اتر ارز دیجیتال شبکه اتریوم می باشد. نماد اتر، ETH است. اتر واحد پولی شبکه اتریوم است و از آن برای پرداخت کارمزد ها و هزینه ها استفاده می شود. امروزه بسیاری از افراد اتر و اتریوم را با یک نام اتریوم می شناسند ولی اتریوم یک شبکه مبتنی بر بلاک چین است و ارز دیجیتال این شبکه اتر می باشد.
کیف پول های اتریوم
شما برای ذخیره ارز های دیجیتال باید از کیف پول ها استفاده کنید. با پیشرفت تکنولوژی کیف پول های بسیار زیادی طراحی شده اند، ولی هر کدام از کیف پول ها برای نگهداری چندین ارز دیجیتال خاص استفاده می شوند. کیف پول ها دارای انواع مختلفی هستند و به طور کلی کیف پول ها را می توان به دسته های زیر تقسیم بندی کرد.
• کیف پول های نرم افزاری
• کیف پول های تحت وب
• کیف پول های سخت افزاری
بیشتر بخوانید: ارز دیجیتال نم چیست؟ |
کیف پول های بسیار زیادی از ارز دیجیتال eth پشتیبانی می کنند. در ادامه چندین کیف پول معروف که دارای امنیت بسیار بالایی می باشند معرفی می کنیم.
• تراست والت
• مای اتر والت
• متامسک
• کیف پول لجر
شما می توانید با اطمینان کامل از کیف پول های بالا برای نگهداری و ذخیره ارز دیجیتال اتر استفاده کنید. این کیف پول ها دارای بیشترین تعداد کاربر هستند و تقریبا اکثر کاربران از این کیف پول ها راضی بوده اند.
* حتما در هنگام نصب کیف پول ها کد بازیابی 12 کلمه ای را یادداشت نمایید زیرا در صورت نبود پشتیبان، اگر اپلیکیشن از روی دستگاه شما پاک شود یا به هر دلیلی دسترسی به موبایل خود نداشته باشید به هیچ عنوان امکان بازیابی موجودی ارز دیجیتالتان را نخواهید داشت.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب متامسک |
قرارداد هوشمند اتریوم
یکی از پروژه های بسیار مهم این ارز دیجیتال قرارداد های هوشمند است. قرارداد هوشمند یک نرم افزار است که این نرم افزار بر روی بلاک چین پیاده سازی شده است. کار این نرم افزار به این صورت است که در ابتدا شرایطی برای این نرم افزار تعیین می کنند و در صورت رخ دادن این شرایط، قرارداد هوشمند چند دستور را به صورت خودکار اجرا می کند. بعد از این که یک قرارداد هوشمند روی اتریوم ایجاد شد، هیچ کس نمی تواند جلوی اجرای آن قرارداد را بگیرد. به طور کلی می توان گفت قرارداد های هوشمند دارای ضمانت اجرا هستند.
روش خرید اتریوم
بهترین روش برای خرید این ارز دیجیتال استفاده از یک صرافی ارز دیجیتال است. افرادی که ساکن ایران هستند به دو روش می توانند این ارز دیجیتال را بخرند.
اولین روش این است که شما به صورت مستقیم از صرافی های داخل ایران اقدام به خرید اتریوم می کنید. صرافی نوبیتکس یکی از معتبر ترین صرافی های است که داخل ایران فعلیت دارند و بصورت 24 ساعته پشتیبانی می کنند این صرافی ارز های دیجیتال تاپ مارکت را ارائه می دهد.
شما در این روش بعد از ثبت نام در سایت صرافی و احراز هویت می توانید با کارت بانکی خود کیف پول ریالی خود را در صرافی شارژ کنید و بعد به صورت مستقیم اقدام به خرید این ارز دیجیتال کنید.
در این روش شما ابتدا باید با استفاده از صرافی های ایران بیت کوین یا تتر (تتر معروف ترین و محبوب ترین استیبل کوین می باشد) خریداری نمایید. با استفاده از بیت کوین یا تتر حساب صرافی بین المللی خود را شارژ نمایید. صرافی های بسیار زیادی وجود دارند که یکی از این صرافی ها صرافی بیت یونیکس می باشد. بعد از شارژ حساب خود می توانید آن بیت کوین یا تتر را به اتریوم تبدیل کنید. البته ناگفته نماند شما برای فروش ارز دیجیتال اتریوم نیز باید از همین دو روش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید درباره ی: آموزش صرافی توبیت |
خالق اتریوم
ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) خالق اتریوم و یکی از ذهنهای متفکر دنیای ارز دیجیتال است. بوترین یک نویسنده و برنامهنویس روسی-کانادایی است. ویتالیک از سال 2011 وارد انجمن بیتکوین شد و یکی از بنیانگذاران و نویسندگان مقالات در مجلهٔ بیتکوین می باشد. اما او در درجه اول به عنوان یک نابغهٔ جوان در اتریوم، دومین پلتفرم رمزارز ارزشمند و شناخته شدهٔ جهان بعد از بیتکوین، شناخته میشود. محبوبیت وی تنها به خاطر رمز ارز اتر نیست. اتریوم پلتفرمی عظیم بوده و بلاک چین منحصربهفرد آن، پنجرهای جدید به روی این فناوری باز کرد و زمینهساز تولد پروژههایی بسیار بزرگ شد.
استخراج اتریوم
در این قسمت می خواهیم به استخراج این ارز دیجیتال یا به عبارتی ماین اتریوم بپردازیم. استخراج در هر ارز دیجیتال دارای دو هدف می باشد که عبارتند از:
1. ایجاد و ساخت کوین های جدید
2. نگهداری از تمام تراکنش های انجام شده
مانند استخراج بیت کوین در اتریوم نیز دستگاه ماینر قدرت پردازش خود را در اختیار شبکه قرار می دهد. با استفاده از قدرت پردازش ماینر ها، تراکنش های شبکه را تایید می کنند و همچنین آن تراکنش ها را در دفتر کل عمومی یا به عبارتی لجر ثبت می کنند. اتریوم را معمولا با استفاده از کارت گرافیک استخراج می کنند. اخیرا برای استخراج اتریوم دستگاه ASIC (به دستگاه هایی که برای استخراج ارزهای دیجیتال ساخته می شوند ASIC گفته می شود) ساخته شده است.
هر کارت گرافیک و هر دستگاه ASIC بر اساس قدرت پردازش خود ارز دیجیتال اتریوم استخراج می کنند. قدرت پردازش ماینر ها بر اساس هش ریت سنجیده می شود.
Gas Fee (گس) شبکه اتریوم
گس یا گس فی (به انگلیسی Gas Fee) به مبلغی اشاره دارد که برای انجام تراکنش یا اجرای موفق یک قرارداد هوشمند در اتریوم باید پرداخت کنید.
گس در ارز دیجیتال eth به صورت کسرهای کوچکی از رمزارز اتر (ETH) که با اسمهایی مثل Gwei یا نانو اتریوم شناخته میشود، پرداخت خواهد شد
برای انتقال در شبکه اتریوم نیز همانند سایر شبکه ها، باید کارمزد انتقال آن را پرداخت کنیم که این کارمزد در تمامی ساعات شبانه روز متفاوت است همانطور که می دانید شبکه اتریوم یکی از گران تر شبکه ها جهت انتقال است و ما باید این کار رو در زمانی که کارمزد شبکه اتریوم پایین است انجام دهیم تا هزینه انتقال کمتری پرداخت کنیم. یکی از سایت هایی که می توانید در لحظه این کارمز د را چک کنید سایت blocknative می باشد، نکته اینجاس که جهت ملاحضه باید گزینه EIP 1559 را خاموش کنید.
تفاوت های بیت کوین و اتریوم
- بیتکوین در سال 2008 به عنوان نخستین رمزارز دنیا آغاز به کار کرد و اتریوم شش سال پس از آن و در سال 2015 به دنیای کریپتوها معرفی شد. از مهم ترین تفاوت های بیت کوین و اتریوم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- bitcoin توسط فردی ناشناس، با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد و معرفی شد و همچنان با گذشت حدود 10 سال از معرفی این ارز دیجیتال، هویت این شخص همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد ولی در مقابل، اتریوم توسط ویتالیک بوترین ایجاد و راه اندازی شده است.
- بیتکوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و متنباز است که برای نخستینبار در دنیا از فناوری بلاکچین استفاده کرده است و در مقابل اتریوم یک پلتفرم متنباز مبتنی بر بلاکچین است که به توسعهدهندگان اجازه ساخت و توسعه اپلیکیشنهای غیرمتمرکز را میدهد و ارز دیجیتال اتریوم با نام اتر شناخته می شود.
- بیتکوین با هدف جایگزینی پول و سیستم پرداخت آنلاین بدون واسطه ایجاد شد و تنها به عنوان یک پول جهت خرید و فروش کالا و خدمات استفاده می شود ولی اتریوم بیشتر به عنوان بستر اجرای قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید درباره ی: صرافی توبیت برای ایرانیان
نتیجه گیری
ارز دیجیتال اتریوم دومین ارز دیجیتال معروف است که دارای طرفداران بسیار زیادی می باشد. این ارز دیجیتال با رویکرد غیر متمرکز، بسیاری از مشکلات را حل کرده است. دنیای غیر متمرکز باعث شده است که افراد معاملات خود را بدون واسطه انجام دهند و نیازی نیست که به افراد فاسد واسطه اعتماد کنند. افراد بسیار زیادی این ارز دیجیتال را برای سرمایه گذاری انتخاب کرده اند و همچنین بسیاری از افراد از طریق استخراج این ارز دیجیتال به کسب در آمد پرداخته اند.